Sommaren 2024

Butiken kommer att vara öppen precis som vanligt hela sommaren då vi kommer att ha semester om lott. Heléne kommer ha semester mellan vecka 26 och 29, så under dessa veckor finns det ingen möjlighet att få hennes hjälp. Stisse finns dock i affären och hon är duktig på att svara på frågor. Under vecka 28 är både Heléne och Stisse lediga så då är möjligheten att få hjälp begränsad till virkade saker eftersom Sofie jobbar denna veckan. Så varmt välkommen till oss i sommar.


Nytt koncept av stickkurser

Vi kommer erbjuda ett nytt koncept den här gången. Heléne och Stisse har plockat ur massor av olika mönster, allt från raggsockar till herrtröjor. Det kommer att finnas något för alla, från totala nybörjaren som vill lära sig grunderna till de mer avancerade som vill utvecklas ytterligare. Hur är det tänkt rent praktiskt då?
Jo, är man intresserad så kommer man in till butiken och tittar på våra utvalda alternativ. När man hittat vad man vill göra så anmäler man sig genom att betala 100 kronor och lämnar sitt mobilnummer, anmälan är bindande. Sen väljer man själv om man vill köpa med materialet som behövs direkt eller eller vänta till kursstarten. Vi ger 20% rabatt på materialet till kursen. Titta gärna vilket garn och färg du är intresserad av så vi kan säkerställa att det finns i butiken när kursen startar. Efter anmälan så kommer Heléne och Stisse sätta ihop passande grupper, baserat på projekt och erfarenhet. Kursen startar när vi fått ihop en tillräcklig grupp och övriga kurstillfällen beror på typ av projekt. Vill du veta mer? Välkommen in i butiken så förklarar vi mer 


Höstens första stickcafé

Nu har vi haft höstens första stickcafé. En mycket lyckad tillställning där över 40 damer träffades och fikade och stickade. Tack till alla som var med :)


Sommarhälsning från oss på Garn&Ved

Nu närmar sig sommaren vilket betyder att det är semestertider. Heléne har semester vecka 25-28 och kommer då inte kunna öppna butiken utanför ordinarie öppettider, svara på frågor på telefon eller hjälpa er med era projekt. Hon är tillbaka igen onsdag vecka 29, det vill säga den 19/7.
Butiken kommer vara öppen som vanligt hela sommaren.
Vi vill passa på att hälsa er alla en glad sommar och hoppas att ni alla får många sköna stickstunder.


Årets första stickcafé

Torsdagen den 26/1 mellan klockan 18 & 20 så kommer vi ha årets första stickcafé. Vi kommer att hålla till nere i verksta´n för att kunna hålla avstånd till varandra. Kostnaden är 60 kronor och för det får man en smörgås, en kaka och kaffe/te. Vi kan även garantera trevligt umgänge. Anmälan sker via swish till Heléne på nummer 0705373099. Vi behöver ha din anmälan senast 22/1. Hoppas ni är sugna på att komma och besöka oss


Höstens kurser och info om stickcaféer

Heléne och Stisse har satt sig ner och funderat lite på hur hösten kommer att se ut. Tanken är att köra igång med både kurser och lite stickcaféer. Det finns planer på följande kurser:
Raggsockskurs (traditionell)
Raggsockskurs (Börja vid tån)
Sticka tröja uppifrån och ner
Nybörjarkurs där man får lära sig grunderna, läsa mönster osv.
Är man redan nu intresserad av att gå någon kurs så går det jättebra att skicka in en intresseanmälan. Kom in i butiken, ringa Heléne eller skicka ett meddelande på Instagram eller Facebook.
:)
Vi planerar att köra igång med stickcaféerna så fort värmen fungerar som den ska i verksta´n. Mer info kommer.


Snart är det dags för höstsläppen

Snart släpper både Järbo och Svarta fåret sina nya höstkollektioner. Den 25/8 släpper Järbo sin höstkollektion med en livestream på Facebook klockan 10.
Svarta fåret släpper sin kollektion den 29/8. Heléne har jobbat på hårt i sommar och stickat upp en hel del modeller, sammanlagt kommer det bli 18 stycken.


Stickcafé i det gröna

Torsdag den 30/6 hoppas vi på fint väder för då är det dags för stickcafé igen. Mellan klockan 13 och 20 kommer det finnas fika att köpa.  Ingen anmälan utan man får komma och gå som man vill, kom en stund eller stanna länge. Butiken har långöppet till klockan 20. Stisse har planerat in flera erbjudande under dagen och kvällen. Så kom gärna och besök oss :) 


Stickcafé

Det här gulliga tomteparet vill meddela att det är stickcafé den 8/12. Mellan 18 & 20 är ni varmt välkomna till oss för lite härlig gemenskap. Som vanligt kommer det kosta 55 kronor och då får man en macka, kaka och kaffe/te. Man anmäler sig genom att swisha till Heléne på nummer 0705373099. Sista anmälningsdag är måndag den 6/12. En nyhet denna gången är att vi gästas av Susanne Andersson från Mölltorp handelsträdård som kommer att visa lite inspiration till kransar så här när det närmar sig jul ❄️


Hösten/vintern 2021

Nu har vi äntligen fått in höstens lookbooks. Båda innehåller massor av inspiration till höstens projekt. Vi har även fått in höstens garnnyhet från Svarta fåret, Tencel blow. Ett superhärligt garn i blandningen tencel/alpacka. Så mjukt att man nästan vill krypa ner i hyllan. Välkommen till butiken för att hämta lookbooksen och för att känna på vårt nytillskott. 


Äntligen!


Nu är det ÄNTLIGEN dax igen. Som vi har längtat! Tillsammans med ABF ska vi på Garn & ved anordna ett stick- och virkevent. Lördagen den 25 september mellan klockan 13 och 17 på Garn & ved. För att hålla det lite extra coronasäkert kommer vi att låna Puttes verkstad. 
Fika kommer att finnas att köpa för 20 kronor och detta måste betalas kontant.
Har du några frågor kan du alltid besöka oss eller ringa till Heléne. För att anmäla dig skicka ett sms till 070-5373099.  Vi reserverar oss för att folkhälsomyndigheten ändrar restriktionerna med kort varsel, men det vet ni ju vid det här laget  ;)


Semesterstängt vecka 28


Nu är sommaren här igen! Härligt tycker vi men vi kommer sakna er kunder och alla era roliga projekt. Vilken tur att vi bara håller stängt en vecka (12/7-18/7) i sommar. Då ska vi vila upp oss ordentligt så vi är redo för hösten och alla nyheter. Hoppas att vi snart kommer kunna träffas på stickcaféer och kurser igen. Fram tills dess får ni ha en riktigt skön sommar!
/ Heléne & Stisse